Toetsenbord instellingen wijzigen

Typ je de juiste letter, maar verschijnt deze niet goed in de oefening van TypeTopia? Dan kan het zijn dat je toetsenbord niet goed staat ingesteld. Voor Nederlandse Windows gebruikers moet de 'Voorkeurstaal' staan op Nederland (Nederlands) en toetsenbord op Verenigde Staten (internationaal) Qwerty. Bij Mac gebruikers moet het toetsenbord staan op Nederlands.

Hoe je checkt of je toetsenbord goed staat ingesteld en hoe je dit kan wijzigen lees je hieronder.

Toetsenboordinstellingen Windows

• Klik op de Startknop.
  • Klik op Instellingen (pictogram van een tandwiel) > Tijd en taal.
  • Klik aan de linkerkant op Taal.
  • Klik onder 'Voorkeurstalen' op Nederland (Nederlands).
  • Klik op Opties.
  • Onder 'Toetsenborden' staan een of meer toetsenborden. Het juiste toetsenbord is 'Verenigde Staten (internationaal) Qwerty'.
  • Staat dit toetsenbord er niet? Klik dan op 'Een toetsenbord toevoegen' en klik vervolgens op het juiste toetsenbord.
  • Heb u twee toetsenborden staan? Verwijder de verkeerde, zodat alleen 'Verenigde Staten (internationaal) Qwerty' er nog staat. Hierdoor wissel je namelijk niet meer per ongeluk van toetsenbordinstelling. Klik hiervoor op het verkeerde toetsenbord > Verwijderen.

Toetsenboordinstellingen Mac

• Klik vanuit het bureaublad op het apple-teken (linksboven)
  • Kies voor Systeemvoorkeuren
  • Klik op Toetsenbord
  • Klik op het tabblad Invoerbronnen
  • Bekijk welke toetsenborden al geïnstalleerd zijn. Staat Nederlands ertussen? Klik deze dan aan als standaard.
  • Staat Nederlands er niet tussen? Klik dan op het plusje (linksonder)
  • Type in de zoekbalk Nederlands in en klik op Voeg toe.
  • Heb u twee toetsenborden staan? Verwijder de verkeerde, zodat alleen 'Nederlands' er nog staat. Hierdoor wisselt u namelijk niet meer per ongeluk van toetsenbordinstelling. Klik hiervoor op het verkeerde toetsenbord en vervolgens op het min-teken.

Geen passend antwoord kunnen vinden op je vraag? Neem dan contact met ons op via Whatsapp, Facebook of e-mail. We helpen je dan graag verder.